Kongo King

Av Petter Hepsø (2018)

Om kunstverket

I samband bygginga av nye Bryne ungdomsskule vart det sett ned ein komité for innkjøp av kunstverk. Kurator for komiteen var kunstnar Tanja Thorjussen. Det var eit uttrykt ønskje frå elevar og tilsette at kunstverka skulle spegle noko som var spesielt for kommunen. På bakgrunn av dette fall valet på Petter Hepsøs skulptur "Kongo King" og Vigdis Fjellheims veggmaleri "Vind". "Kongo King" er ein humoristisk kommentar til elva "Kongo" som går gjennom Bryne sentrum. Skulpturen viser ein flodhest som står på hovudet og skal vise at det umulige kan bli mulig, både på skulen og i livet. Kunstverka vart avduka i 2018.

Petter Hepsø (f. 1973, Sarpsborg) er en av Norges fremste skulptører. Han er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo og Mølla Kunstskole. Hepsø går ofte veien om dyrene for å fortelle noe om mennesket. Han sier selv: "Av en eller annen grunn har det vært lettere å la dyrene fortelle oss hvem vi er".

Tross den krevende arbeidsformen eksperimenterer Hepsø stadig, enten med uttrykket, materialene eller produksjonsformen. Det er tydelig å lese i Hepsøs arbeider at han kombinerer det tunge, tradisjonsrike billedhuggeryrket med ungdommelig nysgjerrighet og frisk skaperglede. Petter Hepsø har en lang rekke utstillinger og utsmykkingsoppdrag bak seg. (Kjelde: https://www.soli-brug.no/collections/petter-hepso)

Relaterte artikler